Świat okapów kuchennych marki GLOBALO na miarę XXI wieku

W świecie, w którym najważniejszą determinantą napędzającą wszystko i wszystkich dookoła jest konkurencja, a najmodniejsze ostatnio słowa to „innowacyjny” i „kultowy” (notabene pojęcia pod wieloma względami ambiwalentne), przede wszystkim w biznesie kładziony jest szczególny nacisk na oryginalność i funkcjonalność, zapominając przy tym o kluczowych kwestiach związanych w głównej mierze z bezpieczeństwem oraz ochroną środowiska naturalnego. Istnieją jednak firmy, które oprócz doskonałych, unikatowych produktów mają również do zaoferowania klientom oraz otoczeniu coś więcej.

Idealnym ambasadorem hołubiącym wszystkim powyższym wyznacznikom urządzeń na miarę XXI wieku jest marka GLOBALO, której produkty niejednokrotnie wyprzedzają trendy panujące na rynku, zaspokajając przez to najbardziej wyrafinowane zapotrzebowania konsumentów oraz spełniając wszelkie restrykcyjne wymagania związane z bezpieczeństwem użytkowników oraz otaczającej ich przyrody.

mniejszyBezpieczeństwo, o którym mowa, związane jest przede wszystkim z powietrzem, którym na ogół oddychamy w pomieszczeniach zamkniętych. Tajemnicą nie jest, że większość swego czasu (ok. 80%) przeciętny człowiek spędza w przysłowiowych „czterech ścianach”, żyjąc w przeświadczeniu, że jest to najbezpieczniejsze dla niego środowisko do bytowania. Taka enklawa z jednej strony chroniąca przed zmiennymi warunkami pogodowymi i innymi zagrożeniami świata zewnętrznego, z drugiej strony serwuje jej użytkownikom prawdziwą kumulację wszelkich toksycznych związków organicznych i nieorganicznych, negatywnie wpływających na zdrowie człowieka.

Jednym z newralgicznych miejsc pod tym względem jest kuchnia, w której wszelkie zanieczyszczenia chemiczne (węglowodory, formaldehydy, fenole) i biologiczne (grzyby, pleśnie, drobnoustroje) mają podatny grunt do powstawania oraz rozwoju. Pomieszczenie kuchenne, w którym zazwyczaj panuje wysoka temperatura (średnio 20-25oC), duża wilgotność (w granicach 60%) oraz ograniczona wymiana powietrza wewnętrznego, musi być wyposażone w odpowiedni system wentylacji oraz najlepszej klasy okap kuchenny, spełniający wszelkie wymogi unijne pod względem energooszczędności i ochrony środowiska naturalnego.

GLOBALO MAX z Sanoka już od 12 lat działa w polskiej branży artykułów AGD, zaopatrując swoich klientów w niekonwencjonalne produkty o oryginalnym wzornictwie. Duże doświadczenie zdobyte na rynku sprawia, że firma jest obecnie jednym z kluczowych producentów i dystrybutorów okapów kuchennych. Profesjonalizm i entuzjazm firmy jest szczególnie widoczny w nowoczesnej stylistyce oraz niekonwencjonalnych formach asortymentu sygnowanego przez GLOBALO. Bogata oferta produktowa, ciągle ulepszana i poszerzana o nowe modele jest w stanie zaspokoić nawet najbardziej wyrafinowane i nietypowe gusta konsumentów, doskonale wpasowując się w każde niemal wnętrze. Pasję, z jaką tworzone są okapy kuchenne przez sanocką firmę dostrzegają i podzielają odbiorcy, stale poszerzając grono zadowolonych i lojalnych klientów marki.

 zestaw

W ofercie produktowej firma GLOBALO stawia przede wszystkim na komfort oraz maksymalną efektywność swoich urządzeń. Okapy kuchenne z Sanoka wyróżnia bezgłośna charakterystyka pracy, która w żaden sposób nie zakłóca spokojnej atmosfery ogniska domowego, ani nie wpływa na optymalną akustykę wnętrza. Okapy umożliwiają skuteczne pochłanianie oparów i wszelkich nieczystości powstających podczas gotowania, dzięki zastosowaniu nowoczesnych filtrów węglowych zawierających kulki aktywnego węgla, które eliminują nieprzyjemne zapachy z otoczenia, a także wielowarstwowych filtrów aluminiowych. Aktywny węgiel charakteryzuje się dużą powierzchnią roboczą, co pozwala zlikwidować znaczną ilość szkodliwych związków chemicznych, w tym również metali ciężkich (system zamknięty). Zastosowanie wymiennych filtrów węglowych to także niezrównana wygoda i szybkość pozbywania się zanieczyszczeń w codziennej eksploatacji (filtry węglowe ASC 200, CSC 306, CSC 309, KSC 300, OSC 100, RSC 300, TSC 300).

Dzięki cichym, a zarazem mocnym silnikom oraz zastosowaniu pochłaniania szczelinowego w wielu modelach GLOBALO, całe powietrze znajdujące się w pomieszczeniu zostaje dokładnie przefiltrowane i uwolnione od nieczystości. Nowoczesna technologia zastosowana w okapach pozwoli również skutecznie zadbać nie tylko o optymalną atmosferę w kuchni, ale także ochroni przed zanieczyszczeniami meble oraz inne sprzęty i artykuły znajdujące się w pomieszczeniu.

Zastosowanie najlepszych pod względem wykonania i konstrukcji materiałów w okapach GLOBALO gwarantuje nie tylko niezawodność i najwyższej klasy ergonomię, ale również łatwość w utrzymaniu czystości całego urządzenia. Idealnie płaska i gładka powierzchnia wykonana z najlepszej stali nierdzewnej INOX oraz giętego, hartowanego szkła, a także innowacyjna budowa modułowa okapów kuchennych pozwala na bezproblemowe czyszczenie i konserwację wszystkich elementów urządzeń.

Szczególną popularnością wśród klientów marki GLOBALO cieszą się okapy kominowe, skośne i wyspowe. Obecnie sanocka firma oferuje trzy linie doskonałych okapów: GLOBALO EXCLUSIVE, CAPPINI, GLOBALO DESIGN.

Okap kominowy DIVIDA Black

 davida 1

Okap skośny kominowy FOLIRO Negro

 foliro...

Okap wyspowy CYLINDRO ISOLA Red

 cylindro

Marka GLOBALO to przede wszystkim świadomość oryginalnego projektowania urządzeń ubranych w nowoczesny design, na miarę kuchni XXI wieku. Jest to idealne połączenie tradycyjnych form stylistycznych z modernistycznymi i futurystycznymi bryłami, co w efekcie daje piorunujący rezultat końcowy. Nadrzędnym celem okapów kuchennych GLOBALO jest efektywne filtrowanie powietrza oraz usuwanie z niego szkodliwych i nieprzyjemnych związków powstających na skutek procesu gotowania. Świadomość społeczeństwa o zagrożeniach płynących z obecności w powietrzu wewnętrznym niebezpiecznych substancji jest coraz większa, dlatego też wiele osób świadomie wybiera markę GLOBALO, znając dbałość jaką ten producent przykłada do jakości wytwarzanych przez siebie urządzeń.

Źródło:

www.globalo.pl

http://www.pg.gda.pl/chem/CEEAM/Dokumenty/CEEAM_ksiazka_polska/Rozdzialy/rozdzial_025.pdf

Dodaj komentarz